Gryta
Lättlagad Kalasgryta för fest.
21 februari, 2019
Laga mat
Fläskfilé i lyxig martinisås!
21 februari, 2019
Kotlettpanna

4 port. ( en allt-ett-måltid )
4 stora fläskkotletter ca 500 g
1-2 msk margarin
1-2 gula lökar
1-1 ½ tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongstärning
2 dl långkornigt ris
4-5 dl varmt vatten
250 gr färska champinjoner
ca 150g färskost med vitlök

Putsa kotletterna och skär bort större ben.
Bryn dem i stekpanna i 1/3 av matfettet till vacker färg på båda sidor.
Lägg över i en traktörpanna el. gryta.
Skala och grovhacka löken. Ansa och skiva champinjonerna.
Fräs champinjoner och lök lätt i lita matfett, och fördela dem ovanpå kotletterna.
Salta, peppra och smula ner buljongtärningen.
Lägg i det torra riset och sätt pannan på plattan. Häll på vattnet och låt sjuda på låg värme ca 20 min.
Dela osten i bitar lägg på överst och låt smälta.
Servera med te.x vitt bröd och sallad.

Comments are closed.