Roslagskött stockholm top

Kontakta oss

Gården ligger i Gåsvik på Väddö, vill du komma och hälsa på oss får du gärna maila till oss i förväg så att vi är hemma!

Jenny: 0762653421

Perra: 0709624242

[email protected]

4 portioner
Tillagningstid 20-30 minuter

ca 500 g fläskfik
1-2 msk margarin eller smör
1/2~1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar (grädde)

Till: sky eller svampsås, råstekt potatis en grönsallad

Svampstuvning:
200 g champinjoner eller 1 burk champinjoner i vatten
2 msk margarin eller smör
2 msk vetemjöl
2 dl svampspad, sky och grädde salt vitpeppar
1/2 kryddmått vitlöks-pulver persilja
Gratinering: riven ost

Ugnstemperatur 250°C

Skölj och sia den färska svampen eller häll av spadet på den konserverade. Fräs svampen i fettet en stund. Strö över mjölet och rör om. Späd med svampspad, sky från fläskfilén och grädde. Koka stuvningen 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och vitlökspulver. Hacka rikligt med persilja och blanda den i stuvningen. Lägg köttskivorna på ett smort ugnssäkert fat. Täck dem med champinjonstuvningen. Strö över riven ost. Gratinera högt upp i ugnen tills rätten fått vacker färg, 10-15 min. Kokta bönor eller tomater kan placeras runt fläskfilén och gratineras samtidigt.
: kokt eller stekt potatis, kokta grönsaker, t.ex. bönor Till eller en grönsallad