21 februari, 2019
Recept mat

Champinjongratinerad fläskfilé/ svampstuvning

4 portioner Tillagningstid 20-30 minuter ca 500 g fläskfik 1-2 msk margarin eller smör 1/2~1 tsk salt 1 kryddmått vitpeppar (grädde) Till: sky eller svampsås, råstekt […]
21 februari, 2019
mandelmanns porchetta

Porchetta på Mandelmanns vis

Porchetta är en fläsksida som rullats ihop med färska kryddor och tillagats på låg värme under lång tid i ugnen. Ett riktigt gott inslag på buffén […]
21 februari, 2019
Laga mat

Fläskfilé i lyxig martinisås!

Ingredienser 600 g fläskfilé 2 burkar cream fraiche 1 dl vispgrädde 1 dl Martini blanco 2 grönsaksbuljongtärningar Lite soya (mest för färgens skull) Ev. arrowrot (jag […]
21 februari, 2019
Kotlettpanna

ÅSA`s KOTLETTPANNA

4 port. ( en allt-ett-måltid )4 stora fläskkotletter ca 500 g1-2 msk margarin1-2 gula lökar1-1 ½ tsk salt1 krm peppar1 köttbuljongstärning2 dl långkornigt ris4-5 dl varmt […]
21 februari, 2019
Gryta

Lättlagad Kalasgryta för fest.

400 g färsk skinka 2 msk margarin eller smör 1 liten gul lök ca 6 st stora champinjoner el. 1 burk champ. i vatten 3 dl […]
21 februari, 2019
Grilla revbensspjäll

Grilltips! Honungssöta revbensspjäll.

GRILLTIPS! Honungssöta revbensspjäll. Grilloljas 4 msk kallpressad olivolja 2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk soja 2 msk citronsaft 3 msk svensk flytande honung el […]