Roslagskött stockholm top

Kontakta oss

Gården ligger i Gåsvik på Väddö, vill du komma och hälsa på oss får du gärna maila till oss i förväg så att vi är hemma!

Jenny: 0762653421

Perra: 0709624242

[email protected]

Det pratas ofta och mycket om bra kött och kött med hög kvalité, och om hur det påverkar smaken på köttet. Vad man inte lika ofta får höra är hur stor skillnad det blir på kött beroende på hur det behandlas efter slakt.

Det kött vi äter är muskler, vilka binder vatten. När köttet vaccumförpackas dras en liten mängd av det vattnet, och med vattnet mineraler och salter, ut med luften. Då vattnet dragits ut upplevs också köttet som torrare än då det konsumeras färskt, Därför har kött som inte vaccumförpackats en godare smak, även efter att det varit fryst. En muskel som behålls i sin helhet behåller också smaken på ett bättre sätt än en muskel som delats.

Hemma på Norrgården fryser vi in det färska köttet i en vanlig plastpåse!

 

[jbox color=”green”]Det bästa köttet fås alltså över disk i affärerna, eller så klart genom vår köttlåda! När det kommer till rimmat och rökt kött spelar vaccumförpackningen inte lika stor roll, då köttet redan behandlats och smaken därför ändrats.[/jbox]

 

 

 

 

bogblad

innanlar