Roslagskött stockholm top

Kontakta oss

Gården ligger i Gåsvik på Väddö, vill du komma och hälsa på oss får du gärna maila till oss i förväg så att vi är hemma!

Jenny: 0762653421

Perra: 0709624242

[email protected]

400 g färsk skinka
2 msk margarin eller smör
1 liten gul lök ca
6 st stora champinjoner el.
1 burk champ. i vatten
3 dl vispgrädde
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk mango chutney
1/2-1 krm cayennepeppar
2 msk citronsaft salt, grovmalen svartpeppar
15-20 svarta oliver

Skär skinkan i tunna strimlor. Bryn i mat-fettet i en stekpanna i ett par omgångar. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken, skölj och skiva champinjonerna eller häll av spadet på de kon-serverade. Fräs lök och champinjoner tillsammans ca 5 min och lägg över i grytan. Slå på grädden och sjud på svag värme. Skölj, ansa och strimla paprikorna och lägg i grytan. Tillsätt mango chutney, cayennepeppar och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt oliverna och sjud på svag värme ca 15 min. Strö ev över klippt persilja vid serveringen. Gott tillsammans med ris eller nudlar, gräll-sallad och färskt vitt bröd. Smaklig måltid. Åsa