Header

Köp färskt kött direkt från Bonden

Det går nu även att köpa kött direkt från oss på gården, en så kallad köttlåda!

Lådan innehåller en kottletrad (ca 22 skurna kottletter), en filé, en karré, en picnikbog och tjocka spjäll. Det går även att välja till färsk, rökt eller rimmad skinka, sida och lägg. Lådan väger ca 10 kg och kan hämtas på gården eller efter uppgörelse.
Är den produkt du söker inte med på listan? Vi försöker alltid att efter bästa förmåga tillmötesgå våra kunders önskningar och behov, så är det något du saknar kan du höra av dig, det går säkert att ordna!

Beställning av köttlåda görs via mail på [email protected]

Produkt ca Vikt Pris/kg
Köttlåda 10 kg 120 kr
Butiksskinka 7 kg 120 kr
Rimmad skinka 3 kg 140 kr
Rökt skinka 2.5 kg 190 kr
Färsk sida 3 kg 60 kr
Rimmad sida 3.5 kg 70 kr
Rökt sida 3 kg 100 kr
Lägg 1 kg 60 kr

file
Filé
karre
Karré

Korvar
Korvar

kotlett2
Kottlettrad
picnic
Picnikbog

tjockaspjall
Tjocka spjäll

Champinjongratinerad fläskfilé/ svampstuvning

4 portioner Tillagningstid 20-30 minuter ca 500 g fläskfik 1-2 msk margarin eller smör 1/2~1 tsk salt 1 kryddmått vitpeppar (grädde) Till: sky eller svampsås, råstekt potatis en grönsallad Svampstuvning: 200 g champinjoner eller 1 burk champinjoner i vatten 2 msk margarin eller smör 2 msk vetemjöl 2 dl svampspad, sky och grädde salt vitpeppar […]

Porchetta på Mandelmanns vis

Porchetta är en fläsksida som rullats ihop med färska kryddor och tillagats på låg värme under lång tid i ugnen. Ett riktigt gott inslag på buffén eller till en festligare middag!  Du behöver 2 kg fläsksida, svålfri salt peppar Fyllning 1 kruka salvia 1 kruka rosmarin 2 tsk fänkålsfrö 4 klyftor vitlök 1 dl skvätt […]

Fläskfilé i lyxig martinisås!

Ingredienser 600 g fläskfilé 2 burkar cream fraiche 1 dl vispgrädde 1 dl Martini blanco 2 grönsaksbuljongtärningar Lite soya (mest för färgens skull) Ev. arrowrot (jag har inte rett såsen alls) Ev. 1/2 burk gröna oliver, fyllda, valfritt Salt Peppar Paprikapulver Putsa filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Stek dem i smör. […]

ÅSA`s KOTLETTPANNA

4 port. ( en allt-ett-måltid )4 stora fläskkotletter ca 500 g1-2 msk margarin1-2 gula lökar1-1 ½ tsk salt1 krm peppar1 köttbuljongstärning2 dl långkornigt ris4-5 dl varmt vatten250 gr färska champinjonerca 150g färskost med vitlök Putsa kotletterna och skär bort större ben.Bryn dem i stekpanna i 1/3 av matfettet till vacker färg på båda sidor. Lägg […]

Lättlagad Kalasgryta för fest.

400 g färsk skinka 2 msk margarin eller smör 1 liten gul lök ca 6 st stora champinjoner el. 1 burk champ. i vatten 3 dl vispgrädde 1 röd paprika 1 gul paprika 2 msk mango chutney 1/2-1 krm cayennepeppar 2 msk citronsaft salt, grovmalen svartpeppar 15-20 svarta oliver Skär skinkan i tunna strimlor. Bryn […]

Grilltips! Honungssöta revbensspjäll.

GRILLTIPS! Honungssöta revbensspjäll. Grilloljas 4 msk kallpressad olivolja 2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk soja 2 msk citronsaft 3 msk svensk flytande honung el mjuk honung Pensla revbensspjället med grilloljan runt om. Grilla på jämn glöd ca 15 min på varje sida el tills spjällen är genomstekta. Pensla gärna ett par gånger under […]

Julskinka från Roslagskött

Ugnsbakad, rimmad skinka med god griljering Ugnsbakning av skinkan Skinka från Roslagskött är rimmad och färdig att ugnsbaka, den behöver bara spolas i kallt vatten. Ugnsbaka skinkan i stekpåse. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg skinkan i en stor stekpåse (följ anvisningarna på stekpåsen). Skär ett kryss mitt i svålen, stick i köttermometern så att […]

Fläskkött som festmat

VI på Norrgården tycker att fläskkött som festmat är underskattat! Nedan hittar ni en utsökt bröllopsmeny med gårdens egenproduducerade kött som huvudingredients!        

Vår duktiga ICA handlare!

Väddös duktiga Ica handlare Mats var på besök på gården den här veckan. Han ska i sommar besöka sina lokala leverantörer runt om på orten. Vi här på Väddö är lyckligt lottade då vi bor i Sveriges, enligt oss, vackraste skärgårdsmiljö! Hem Läs mer om Väddöbyggden

Tips från Bonden; Kött på bästa sätt

Det pratas ofta och mycket om bra kött och kött med hög kvalité, och om hur det påverkar smaken på köttet. Vad man inte lika ofta får höra är hur stor skillnad det blir på kött beroende på hur det behandlas efter slakt. Det kött vi äter är muskler, vilka binder vatten. När köttet vaccumförpackas […]